Vremenska prognoza

petak, 13 mart 2020 13:07

U Biblioteci otkazane promocije knjiga

Poštujući Odluku Vlade Republike Srpske o zabrani javnih i drugih većih okupljanja u Narodnoj biblioteci Gradiška otkazane su sve planirane promocije knjiga, radionice i druge manifestacije do 30. marta ove godine.

U Biblioteci otkazane promocije knjiga

Direktorica biblioteke Snježana Miljković kaže da su odgodili sva veća okupljanja i da dalje rade za čitaoce koji mogu doći svakog radnog dana od 8 do 18 časova.

“Planirane promocije smo odgodili za mjesec april ili maj što ćemo uskladiti sa trenutnom situacijom. Ovom prilikom podsjetila bi na neke aktivnosti koje smo imali:priredba za polaznike predškolskih ustanova, obilježili smo Svetog Savu te smo nagradili naše najbolje čitaoce, obilježili smo Međunarodni dan maternjeg jezika u februaru, posjetili smo osnovnu školu u Novoj Topoli, bilo je lijepo druženje sa darodavcima knjiga, posjetili smo Dječiji dispanzer i Dječije odjeljenje te smo poklonili prethodno prikupljene slikovnice I edukativni materijal” rekla je Miljkovićeva.

Ona je dodala da su u martu bile predviđene dvije promocije knjiga, Tanja Stupar Trifunović je trebala predstaviti svoj roman I Stevo Grabovac koji je bio nominovan za NIN-ovu nagradu.

“To smo otkazali, ali će se svakako održati. Planiramo još obilježiti značajne datume kao što je Svjetski dan poezije. Biće I stručno usavršavanje. Ušli smo u Kobis program te smo krajem prošle godine potpisali ugovor sa našom matičom bibliotekom. Ove godine bi trebali dobiti potrebnu tehniku” rekla je direktor Narodne biblioteke Snježana Miljković.

Info+ kablovski kanal