Vremenska prognoza

utorak, 05 januar 2021 13:02

Tradicionalni prijem kod gradonačelnika za pravoslavne sveštenike iz Gradiške

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i ove godine, povodom božićnih praznika, upriličio je tradicionalni prijem za sveštenike Srpske pravoslavne crkve sa područja grada.

Tradicionalni prijem kod gradonačelnika za pravoslavne sveštenike iz Gradiške

Sa gradiškim sveštenstvom, na čelu sa arhijerejskim namjesnikom protojerejem stavroforom Gojkom Slijepčevićem, gradonačelnik je sumirao proteklu godinu, a naglasak je stavljen na odličnu saradnju između lokalne uprave i Srpske pravoslavne crkve.Istakao je da Gradska uprava značajna sredstva izdvaja za obnovu i razvoj vjerskih objekata na području Gradiške.

„Mogu sa ponosom reći da smo zajedno sa Vladom RS podržali obnovu našeg hrama, da bude prepoznatljiv,upečatljiv objekat. Želimo da zajedno razvijamo našu Gradišku i stvaramo prepoznatljivu sliku o Gradšci koja je prihvatljiva za ljude dobrih namjera“ rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške

Arhijerejsko namjesništvo gradiško cijeni podršku i razumijevanje za mnoge aktivnosti koje provodi srpska pravoslavna crkva na području Gradiške, ali i takođe da svako u svojoj oblasti  treba da se potrudi da unaprijedi crkveni život, ističe protojerej stavrofor Gojko Slijepčević.

„Ovo su praznici radsoti, iako se nalazimo u specifičnim okolnostima pandemije koje je zahvatila cijelo čovječanstvo. Mi smo optimisti i poručujemo da svako vrijeme ima svoje breme i nadamo se da će proći,ali trebamo biti odgovorni“ kaže Gojko Slijepčević, arhijerejski namjesnik gradiški.

 Arhijerejski namjesnik je rekao da je u toku obnova hrama Pokrova Presvete Bogorodice, te da su pri kraju vanjski, a toku su unutrašnji radovi . Sve bi trebalo biti potpuno završeno u 2022. godine.

Gradonačelnik Gradiške i arhijereski namjesnik gradiški ovom prilikom svim pravoslavnim vjernicima uputili su čestitke povodom predstojećeg Badnjeg dana i Božića, uz tradicionalni pozdrav: Mir Božiji, Hristos se rodi!

Info+ kablovski kanal