Vremenska prognoza

sreda, 16 maj 2018 18:48

Tehnička škola dobila fotonaponski panel

Tehnička školi u Gradišci dobila je donaciju od strane preduzeća Etmax d.o.o. iz Banjaluke.

Tehnička škola dobila fotonaponski panel

Riječ je o fotonaponskom panelu za proizvodnju elektične energije. Etmax je elektrotehnička kompanija koja već duže vrijeme sarađuje sa Opštinom Gradiška i Javnim ustanovama.

„Na manifestaciji „Energetski dani opštine Gradiška“ uspostavili smo saradnju sa Tehničkom školom. Đaci su tada prezentovali naše proizvode. Mi smo im odlučili donirati fotonaponski panel koji služi za proizvodnju električne energije uz pomoć sunca“, rekao je Ivan Šukalo, iz preduzeća Etmax d.o.o. Banjaluka.

Fotonaponski paneli se sve češće primjenjuju u RS, ističe Šukalo. Ovakvi paneli instalisani su i na krovu Kulturnog centra Gradiška.

Učenicima Tehničke škole donacija će biti itekako korisna u praktičnoj nastavi.

„Pomoću panela ćemo učenicima elektrotehnike praktično pokazati mogućnosti konverzije sunčeve energije u električnu energiju“, kaže Siniša Vujičić, profesor elektrotehnike.

„Tehnička škola nastoji da uspostavi saradnju sa firmama, a jedna od njih je i Etmax d.o.o. . Ovaj uređaj će nam dobro doći u nastavnom procesu“, naglasio je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

U Tehničkoj školi se nadaju da će ubuduće ostvariti još dobrih saradnji sa preduzećima iz Gradiške i drugih opština i gradova.  Cilj im je da uz pomoć privrednika i Opštine Gradiška što kvalitenije opreme kabinete u školi, kako bi učenicima pružili još bolje uslove za izvođenje teorijske i praktične nastave.

Info+ kablovski kanal