Vremenska prognoza

ponedeljak, 21 septembar 2020 15:05

Svečano otvoren Trg Čubrilovića

U sklopu programa obilježavanja krsne slave grada Gradiška Male Gospojine, svečano je otvoren trg posvećen znamenitoj porodici Čubrilović i srpskom narodnom učitelju i učesniku sarajevskog atentata Veljku Čubriloviću.

Svečano otvoren Trg Čubrilovića

Ceremoniji otvaranje prisustvovala je između ostalih Veljkova unuka Vera Vujičić koja je kaže veoma uzbuđena što stoji na trgu i ispred statute njenog djeda, te je joj drago što su u Gradišci obnovljene uspomene na porodice koje su živote ugradile u napredak grada.

Inicijativu za izgradnju trga pokrenuo je Zavičajni muzej Gradiška.Sve to je podržala Gradska uprava. Gradonačelnik Zoran Adžić otvarajući trg je rekao da Gradska uprava želi da na ovaj način vrati ljudi koji su promovisali ime Gradiške širom svijeta.

Čestitajući krsnu slavu grada građanima Gradiške predsjednik Narodne Skupštine RS Nedeljko Čubrilović je istako da je za svaku pohvalu što grad vodi računa o svojim slavnim stanovnicima.

Otvaranje trga posvećenog znamenitoj srpskoj porodici Čubrilović, pratiće i prikazivanje  dokumentarno-igranog filma „Učitelj u lancima“ autora Milana Pilipovića.

Info+ kablovski kanal