Vremenska prognoza

četvrtak, 06 februar 2014 13:48

Sve manje kupaca i prodavaca na Zelenoj pijaci

Četvrtkom prije podne na Zelenoj pijaci u Gradišci nekad je bilo mnogo više naroda i punih štandova, danas je sve manje kupaca, a i prodavaca. Zbog teške ekonomske situacije opao je promet.

Sve manje kupaca i prodavaca na Zelenoj pijaci

Prodavci se žale da se slabiji standard građana odrazio na pordaju voća i povrća, kao i mliječnih proizvoda i meda. Neki su prinuđeni da spuštaju cijene samo da bi nešto zaradili. „Situacija je loša kao i u čitavoj državi.Puno se ulaže, velike su obaveze, a prodaja nikakva.Sa ovom prodajom teško da možemo platiti tezgu, parking, čuvara“ kažu prodavci.

Pored toga što građani imaju manje novca pa rijetko i posjećuju Zelenu pijacu tu su i drugi razlozi koji kako tvrde prodavci utiču na njihovu slabiju zaradu. „Zelena pijaca je sa prodajom stala zbog velikih tržnih centara i zbog parkinga.Kupci ne mogu doći na pijacu i kratko se zadržati, a da im ne blokiraju vozila i onda naravno moraju platiti kaznu“ rekla je prodavac Ljubica Samardžija.

Gradiška pijaca sve je više mjesto za razgovor, a sve manje za kupovinu voća i povrća, mliječnih proizvoda ili meda.Poslije svega očigledan je pad prodaje na Zelenoj pijaci uzrokovan sve većim siromaštvom.

 

Info+ kablovski kanal