Vremenska prognoza

četvrtak, 30 januar 2014 13:15

Stipendiju će primati oko 200 studenata

Konačna rang lista studenata koji ispunjavaju uslove za dobijanje stipendije opštine Gradiška u 2014.godini biće objavljena 31.januara.

Stipendiju će primati oko 200 studenata

Pravo na žalbu studenti su imali do 30. januara, a u Odjeljenju za društvene djelatnosti tvrde da nije bilo mnogo primjedbi. “Imamo 97 novih studenata koji su ispunili uslov ove godine za dobijanje stipendije i još 113 starih studenata” kaže Dane Malešević, načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Stipendije se sa novom opštinskom Odlukom o stipendiranju studenata dodjeljuju vukovcima, studentima socijalnog statusa,  studentima sa prosjekom ocjena iznad osam i po, kao i onima koji su bez jednog ili oba roditelja, studentima koji su civilne žrtve rata, djeci poginulih boraca VRS, ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije i studentima sa invaliditetom. Mjesečni iznos stipendije neće se mijenjati, te će i dalje biti 120 KM.

Za stipendiranje su budžetom predviđena sredstva u iznosu od 300 000 KM.Prva isplata stipendija u ovoj godini za stare i nove studente trebala bi početi do marta.

Info+ kablovski kanal