Vremenska prognoza

četvrtak, 13 novembar 2014 14:44

Stevo Brkić najmlađi poštar

Stevo Brkić iz Gradiške svako jutro već od sedam časova počinje da raznosi mnogobrojne pošiljke. Osim što je vrijedan, ovaj mladić nosi epitet i najmlađeg poštara u Republici Srpskoj, jer ima samo 22 godine.

Stevo Brkić najmlađi poštar

Ovim poslom bavi se više od šest mjeseci. “Nosim poštu po seoskom reonu, u Bukovac, Cerovljane, Lužane, Dragelje. Slučajno sam se opredijelio za ovaj posao i nisam nikad ni sanjao da ću se ovim baviti” kaže Stevo Brkić.

Posao poštara nije lak,jer se mora raditi po kiši, snijegu i velikim vrućinama,a nije jednostavno ni sa ljudima. Međutim ovaj najmlađi poštar mnogo se ne žali. “Dnevno pređem i do šezdeset kilomatara,ali nije naporno” priča Brkić.

Ovaj posao se mora brzo raditi da bi pošiljke stigle na vrijeme što ovom mladu čovjeku ne predstavlja veliko opterećenje, jer se već petnaest godina bavi sportom. Osim što je fizički spreman, sigurno  da i svojim simpatičnim osmijehom uspije razveseliti mnoge.

Stevo Brkić završio je Tehničku školu u Gradišci  smjer kompjutersko konstruisanje. Život ga kaže nije mazio. Rano je ostao bez oca, te je veoma mlad na sebe mora preuzeti veliku odgovornost i brinuti se o porodici. Tako je prije ovog posla radio sve i svašta i nije mu bilo lako, a sada je, sudeći po osmijehu  i više nego zadovoljan.

Info+ kablovski kanal