Vremenska prognoza

sreda, 19 mart 2014 14:24

Stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida

Stambeno pitanje za 23 porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida sa područja opštine Gradiška trebalo bi biti riješeno do kraja ove godine.

Stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida

Time bi se završio program potpunog stambenog zbrinjavanja ovih kategorija, koji je  Vlada RS počela realizovati od 2007. godine. „Sve ove godine dodjeljivane su stambene jedinice. Na području gradiške opštine, do sada su izgrađene i dodjeljene 94 stambene jedinice, a na listi su nam ostala 23 korisnika. Ove godine urađen je program, ovih dana se raspisuje konkurs kao i tender” kaže Radomir Knežević ,predsjednik prvostepene stambene komisije za boračko-invalidsku zaštitu opštine Gradiška.

Planirani stambeni objekat sa 23 stan biće izgrađen u Bok Jankovcu, na istoj lokaciji gdje se nalaze i ostale zgrade u kojoj su smještene porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. Osim Vlade RS i opština Gradiška brine se o stambenom zbrinjavanju ovih kategorija. “U posljednjih desetak godina preko hiljadu porodica je koristilo sredstva i ove godine imamo raspisan konkurs koji traje do kraja mjeseca marta. Mogu se prijaviti ove kategorije, nakon čega prvostepena stambena komsija izlazi na lice mjesta utvrđuje stambenu situaciju, prikuplja sve potrebne činjenice i na osnovu toga dodjeljuju se sredstva prema prioritetu stepena stambene ugroženosti i onog što je propisano pravilnikom i uredbom” rekao je Knežević. S obzriom da na području opštine Gradiška ima porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koje još nisu riješile svoje stambeno pitanje, Knežević se nada da će u narednom periodu biti raspisan novi tender i konkurs.

Info+ kablovski kanal