Vremenska prognoza

petak, 21 avgust 2020 14:29

Škole u Gradišci se pripremaju za početak rada

Nakon duže pauze đaci će ponovo sjesti u školske klupe prvog septembra.

Škole u Gradišci se pripremaju za početak rada

Nova 2020/21. godina počeće na vrijeme u svim osnovima školama u Republici Srpskoj, ali u izmjenjenim uslovima.U sedam osnovnih škola na području Gradiške vrše se pripreme kako bi nastava počela na vrijeme i da se ispoštuju sve propisane mjere.

„Mi smo u fazi izvođenja radova, sanacije jednog dijela mokrog čvora. Juče sam se čula sa ministarstvom i rečeno je da ćemo dobiti sredstva za dezinfekciju za održavanja stanja u skladu sa situacijom u školi. Mi smo manja škola pa nećemo imati toliko probleme kao veće, biće do 15 učenika u razredu, rad u grupama sa djecom“ rekla je Rajna Soldat, direktor OŠ “Sveti Sava” Dubrave.

S obzirom na manji broj učenika u ovoj školi nastava će biti organizovana u prvoj smjeni sa dvije mini smjene i čas će, sa najviše 15 učenika, trajati 30 minuta.

Nastava u većim osnovnim školama „Vasa Čubrilović“, „Danilo Borković“ i „Petar Kočić“ u Novoj Topoli biće organizovana nešto drugačije. Časovi će trajati 20 minuta, te će u skladu sa izmjenjenim načinom rada biti potrebno organizovati i prevoz učenika.

Sva odjeljenja u OŠ „Danilo Borković“ biće podjeljena u dvije grupe. Učenici neće mijenjati učionice.

Sa početkom školske godine biće i organizovan i produženi boravak ali sa dosta manje učenika nego prethodnih godina, jer, se moraju ispoštovati preporučene mjere nadležnih institucija.

Nada Gustovarac je dodala da očekuju isporuku dezinfekcionih sredstava koje je obezbjedilo ministarstvo prosvjete i  kulture Republike Srpske i da će dezinfekcija školskih objekata i dvorišta na području Gradiške biti obavljena u toku naredne sedmice.

Info+ kablovski kanal