Vremenska prognoza

ponedeljak, 30 mart 2020 13:03

Škola kreativnog pisanja elektronskim putem

U okviru manifestacije i literarnog konkursa „Gradiško proljeće“ Kulturni centar Gradiška je pokrenuo i Školu kreativnog pisanja.

Škola kreativnog pisanja elektronskim putem

Zbog aktuelne situacije spriječeni su da budu u direktnom kontaku sa djecom, te su tako u ovoj ustanovi odlučili da se radionice koje će voditi profesor doktor Duško Pevulja održavaju elektronskim putem.

„Svakog ponedjeljka u 10 časova putem našeg fejzbuk profila ćemo davati po jednu radionicu. Cilj nam je da precizno biranima metodičko didaktičkim uputstvima dobrim primjerima pokušamo pronaći inspiraciju kod djece. Da vidimo kako oni u ovim okolnostima razmišljaju. Pokušavamo da probamo misli i osjećanja da prenesemo putem pisane riječi“ rekao je Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

U prvih pet dana na literatni konkurs „Gradiško proljeće“ pristiglo je preko 30 radova što je pokazalo da su djeca zainteresovana da nam pišu kažu u Kulturnom centru.

Najbolji radovi sa konkursa „Gradiško proljeće“  koji će biti otvoren do prvog juna ove godine biće nagrađeni na završnoj manifestaciji „Aplauz, molim“, u Kulturnom centru, čiji će termin održavanja biti objavljen naknadno.

Info+ kablovski kanal