Vremenska prognoza

utorak, 30 april 2019 15:09

Savez sindikata RS organizovao prvomajsko okupljanje

Povodom obilježavanja 1. maja Međunarodnog praznika rada Savez sindikata Republike Srspke u Gradišci je organizovao centralnu manifestaciju koja je održana pod sloganom „Republiku Srpsku grade radnici, povećajte plate da bi ostali ovdje.

Savez sindikata RS organizovao prvomajsko okupljanje

Ispred zgrade Sindikata okupili su se radnici, a među njima je bila i Ranka Mišić predsjednik Saveza sindikata RS. Ona je rekla da su aktivnosti usmjerene u tri pravca, te da je  p0rva  saradnja sa inspektoratom Republike Srpke kako bi se izvršila kontrola rada za vrijeme državnih i vjerskih praznika

„Sljedeća aktivnost je ovo upravo danas, vrlo simbolično ispred Graničnog prelaza želimo da sa ovog mjesta naj odgovorniji ljudi pošaljemo poruku vlastima da je prioritet kojim se moraju svi baviti dakle kako povećati plate radnicima da u što manjem broju napuštaju ove prostore i da grade RS“ rekla je Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske.

Mišićev je istakla da će Prvog maja biti održana sjednica Predsjedništva Saveza sindikata te da se sve aktivnosti rade sa ciljem da se poboljšaju uslovi rada i povećaju plata radnicima.

Ovom okupljanju u Gradišci prsustvovali su predstavnici granskih sindikata kako bi uputili poruku socijalnim partnerima da je neophodno što prije da se poptipše opšti granski kolektivni ugovor.

Ovom prilikom je najavljeno da će sjednica Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srspke biti održana u zgradi Gradske uprave u Gradišci sa početkom u 9.00 časova, kojoj će prisustvovati ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Info+ kablovski kanal