Vremenska prognoza

sreda, 26 jun 2019 20:23

Renovirane prostorije gradiške organizacije slijepih i slabovidnih

Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidnih Gradiška svečano je otvorila svoje renovirane prostorije dodijelivši zahvalnice donatorima, bez kojih, kako ističu u ovoj organizaciji, sve ovo ne bi bilo moguće. Sa akcijom se započelo u martu.

Renovirane prostorije gradiške organizacije slijepih i slabovidnih

„Uradili smo dio od 40 kvadrata – ofarbana je lamperija, urađene su pregrade od rigips ploča, podovi, zatim kompletne vodovodne i kanalizacione cijevi, podne i zidne obloge. Postavili smo i novu viseću kuhinju, izmijenili sav inventar, stolove i stolice. Ukupan iznos je oko 8000 KM“, naveo je Željko Štrbac, predsjednik Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidnih Gradiška.

Veliku podršku ovoj organizaciji pruža Gradska uprava grada Gradiška.

„Grad Gradiška je prošle godine posebnom skupštinskom odlukom proglasio udruženja lica sa invaliditetom udruženjima od posebnog interesa za grad. Ova udruženja se finansiraju putem redovnih budžetskih sredstava, a iz gradskog budžeta se finansiraju i određene manifestacije, kako bi se život ovih lica upotpunio na što kvalitetniji način“, rekao je Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Štrbac je istakao da su renovirane prostorije zamišljene kao dnevni centar: „Ovdje će se okupljati ne samo naši članovi nego i članovi drugih invalidnih organizacija.“

Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidnih Gradiška se u ovom prostoru nalazi od 1977. godine.

Info+ kablovski kanal