Vremenska prognoza

subota, 19 jul 2014 12:37

Realizovan projekat Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom kroz plasteničku proizvodnju

Udruženje amputiraca “Udas” Gradiška realizovalo je projekat Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom kroz plasteničku proizvodnju. Kroz ovaj projekat obezbjeđeni su plastenici i prateća oprema kao i sjemenski i rasadni materijal za 12 lica sa invaliditetom  iz Karajzovaca, Trebovljana, Gornjih Podgradaca i drugih sela na području opštine.

Realizovan projekat Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom kroz plasteničku proizvodnju

Jelena Subotić, iz Miloševog Brda, kaže da joj je ova donacija veoma značajna jer četvoročlana porodica sada ima svježe povrće svaki dan i sada ne mora da troši novac na ovu stavku ali ni da brine da li će nevrijeme uništiti rod.

Sredstva od 19 200 KM kolika je vrijednost ovog projekta, obezbijedila je finska Fondacija Abilis. Cilj ovog projekta, koji je prvi u BIH dobio podršku ove fondacije, bio je da se poboljšaju uslovi života za 12 lica sa invaliditetom i njihovih porodica, istakla je Nada Jokić, projekt menadžer Udruženja amputiraca “Udas” Gradiška. Dodala je da je projekat Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom kroz plasteničku proizvodnju urađen u saradnji sa drugim udruženjima na području gradiške opštine, Udruženjem gluvih  nagluvih, Udruženjem paraplegičara, Savezom slijepih i slabovidnih, Savezom invalida rada i Udruženjem civilnih žrtava rata.

Info+ kablovski kanal