Vremenska prognoza

ponedeljak, 22 mart 2021 13:27

Raspisan literarni konkurs „Gradiško proljeće“

I ove godine Kulturni centra Gradiška otvorio je festival proze i poezije„Gradiško proljeće“ i raspisao istoimeni literarni konkurs prvenstveno namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola.

Raspisan literarni konkurs „Gradiško proljeće“

Zbog trenutne epidemiološke situacije radovi se i na ovogodišnji konkurs mogu poslati elektronskim putem.

„Želimo da obavjestimo sve naše učesnike da i ove godine stvaramo prostor mladih ljudi da pišu o tome kako da pomognu posrnulom biću. Od prošle godine imamo objavljene dvije knjige i dokumentarno zabavni film „Gradiško proljeće“ koji ćemo prikazati“ rekao je Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Profesor doktor Duško Pevulja će i ove godine biti predsjednih stručnog žirija koji će ocjenjivati i birati najbolje radove.

„Tema i okolnosti su veoma izazovne. Oni koji su slali svoje radove prošle godine, ostavili su zanimljiva i upečatljiva razmišljanja. To očkujemo i ove godine“ kaže Duško Pevulja, predsjednik žirija.

Po odluci žirija autori najboljih radova biće nagrađeni novčanim nagradama.Radovi se elektronskim putem na mail adresu ili putem zvanične fejzbuk stranice Kulturnog centra Gradiška mogu slati do prvg juna ove godine.

Info+ kablovski kanal