Vremenska prognoza

sreda, 17 april 2019 14:38

PU GRADIŠKA: U aprilu nema evidentiranih migranata

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u prva tri mjeseca 2019. godine evidentirano je 99 krivičnih djela.

PU GRADIŠKA: U aprilu nema evidentiranih migranata

„Od kojih je 91 iz oblasti opšteg kriminaliteta, jedno je iz oblasti privrednog kriminaliteta, a sedam iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Od ukupno evidentiranih 91 krivičnog djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, rasvijetljeno je 67, a po nepoznatom izvršiocu rasvijetljeno je 31“, naveo je Bojan Mišetić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije.

Javni red i mir narušeni su u 42 slučaja, kada je počinjeno 48 prekršaja, a u istom periodu dogodilo se i 115 saobraćajnih nezgoda.

„Od kojih je 38 saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica i 77 sa materijalnom štetom. Dva lica su smrtno stradala, pet lica je zadobilo teške tjelesne povrede a 38 lica je zadobilo lakše tjelesne povrede. U posmatranom periodu iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano je 3019 prekršaja, a iz saobraćaja je isključeno 316 vozača“, rekao je Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije.

U prvoj četvrtini 2019. godine, pripadnici Policijske uprave Gradiška evidentirali su 291 migranta.

„Koji su počinili tri krivična djela – jedno krivično djelo razbojništva i dva krađe, koji su uspješno rasvijetljeni. Danas je 17. april i u mjesecu aprilu nismo imali evidentiranog nijednog migranta“, izjavio je Bojan Škorić, načelnik PU Gradiška.

Sagledavajući statističke pokazatelje po svim segmentima - stanje bezbjednosti, u posmatranom periodu, na području Policijske uprave Gradiška je zadovoljavajuće, zaključio je Škorić.

Info+ kablovski kanal