Vremenska prognoza

petak, 22 januar 2021 13:16

Prošle godine manje krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda u Gradišci

 Na području Policijske uprave Gradiška u prethodnoj godini smanjen je broj krivičnih djela, i saobraćajnih nezgoda, ali je evidentiran veći broj narušavanja javnog reda i mira u odnosu na 2019. godinu.

Prošle godine manje krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda u Gradišci

Ocijenjeno je to na konferenciji za medije na kojoj su prezentovani rezultata rada policijskih službenika u protekloj 2020. godini.

„Ova godina je bila specificna i teška imali smo panedmiju korona virusa,ali smo sve planove ostvarili. Smanjili smo broj krivičnih djela, povećali rasvjetljenost, ostvarili visok procenat rasvjetljenosti imovinskih krivičnih djela. Stanje javnog reda i mira održali na stabilnom nivou. Smanjen je broj smrtno stradalih lica u saobraćajnim nezgodama tako da stanje možemo ocjeniti kao zadovoljavajuće“ kaže Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Gradiška.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić istakao je da je od ukupno evidentirana 384 krivična djela, 330 iz oblasti opšteg kriminaliteta, 21  iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, takođe 16 krivičnih djela evidentirano je iz oblasti privrednog  kriminaliteta, i 17 iz obalsti bezbjednosti saobraćaja.  

Kada je u pitanju narušavanje javnog reda i mira, u 2020. godini evidentirano je 520 ovakvih slučajeva, što je za 207 više odnosu na 2019. godinu.

Trifković ističe da je u prošloj godini ukupno evidetirano 15 590 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobrćaja što je za 31 posto više u donosu na 2019. godinu.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška su u toku 2020. godine izvršili privremeno oduzimanje 29 vozila od višestrukih povratnika u vršenju najtežih prekršaja iz ovlasti bezbjednosti saobraćaja,  te napominju da će sa ovim aktivnostima nastaviti i u narednom periodu.

Info+ kablovski kanal