Vremenska prognoza

subota, 21 februar 2015 13:05

Prošla godina uspješna za KP „Vodovod“ Gradiška

S obzirom na poslove i investicije prošla godina za KP „Vidovod“ Gradiška bila je jedna od najuspješnijih u posljednjih desetak godina. Ocijenili su ovo predstavnici Nadzornog odbora na sjednici koja je održana u prostorijama ovog preduzeća.

Prošla godina uspješna za KP „Vodovod“ Gradiška

„Moram da vam kažem da smo počeli jedan veliki ciklus investicija koje se odnose na pitanje vodosnabdijevanja velike površine opštine Gradiška. Posebno ruralnih dijelova od Ljevča polja prema Turjaku i dio potkozarskih sela. Čak smo prešli u Dubičku opštinu“ kaže Radomir Šmitran, predsjednik Nadzornog odbora KP „Vodovod“ Gradiška.

U ovoj godini završavaće se projekat vodosnabdijevanja potkozarskih sela, kojim će biti  obuhvaćeno područje od Romanovaca, Grbavac do Jazovca, gdje ima oko 1200 domaćinstava. „Praktično je to područje gdje do sada nije riješena voda i taj projketa privodimo kraju“ rekao je Mićo Ristić, direktor KP „Vodovod“ Gradiška. Ristić kaže da će nakon realizacije ovih projekata veći dio stanovništva u Gradišci biti snabdjeveno kvalitetnom pitkom vodom.

U toku prošle godinu radilo se na rješavnaju otpadnih kanalizacionih voda što je značjano za svako mjesto smatra Ristić. „Primarni kanalizacioni vod je završen prošle godine i sad je na redu da se izvrši sekundarna kanalizacija. Radovi uskoro trebaju početi“ dodao je Ristić.

KP „Vodovod“ Gradiška ima oko 40 kilometara raznih profila kanalizacionih cijevi i oko 12 prepumpnih stanica. Uslugu kanalizacije u Gradišci koristi oko 17 hiljada građana.

Info+ kablovski kanal