Vremenska prognoza

petak, 18 decembar 2020 14:41

Promovisani rezultati Omladinske banke u Gradišci

U Gradišci su predstavljeni rezultati projekta Omladinske banke Gradiška u ovoj godini koji realizuju Gradska uprava ovog grada i Fondacija “Mozaik”, sa ciljem podrške projektima i mikrobiznisu mladih.

Promovisani rezultati Omladinske banke u Gradišci

Ove godine je podržano osam projekata nevladinog sektora i dva projekat mikrobiznisa.

Osim što su promovisani i rezultati projekta dodjeljene su i zahvalnice učesnicima, te su ovom prilikom I potpisani ugovori sa grupom srednjoškolaca Savjeta učenika za učešće u projektu sljedeće godine.Među njima su bili učenici Gimnazije.

Milana Pejić, učenik Gimnazije Gradiška  je rekla da su ove godine uz podršku Omladinske banke nabavili jedan „lego robot“, a da je za narednu godinu planirana nabavka još jednog „lego robot“ sa više djelova i kompleksnijim načinom programiranja.

Gradska uprava Gradiška I Fondacija “Mozaik” potpisali su četvorogdodišnji memorandum do 2023. godine sa ciljem da se podstaknu I podrže mladi na teritoriji Gradiške.

“Grad se obavezao da će u ovom četvorogodišnjem periodu podržati projekte Omladinske banke sa ukupno 24.000 KM.U okviru ovih projekata podržava se aktivizam mladih od 17 do 30 godina“ rekao je Goran Subotić, načelnik Službe Gradonačelnika.

“Omladinska banka Gradiška u 2020. godini realizovala je osam omladinskih projekata ukupne vrijednosti oko 13.825 KM, koji su od strane Fondacije „Mozaik“ podržani sa blizu 4.000 KM, Gradske uprave Gradiška sa 4.500 KM, a ostatak su obezbjedile neformalne grupe mladih kroz donacije.Takođe su grad Gradiška i Fondacija „Mozaik“  sa po 2.000 KM podržali dva mikrobiznisa“ kaže Željko Pauković, direktor programa Omladinske banke Fondacije “Mozaik”.

Ove godine Fondacija “Mozaik” zajedno sa svojim partnerima kroz ovaj program je podržala 49 opština I gradova, ukupno 565 projekata mladih ljudi, sa više od 1 250 000 vrijednosti projekata  i 91 mikrobiznis ukupne vrijednosti 180 000 KM.

Info+ kablovski kanal