Vremenska prognoza

petak, 27 decembar 2019 13:59

Promocija volonterizma u Gimnaziji

Sportsko zabavni dan organizovan je u gradiškoj Gimnaziji čime je završen je projekat “Neformalne edukacije u obrazovnim ustanovama RS”.

Promocija volonterizma u Gimnaziji

U realizaciji projekta učestvovali su Savjet učenika I članovi likovne sekcije gradiške Gimnazije.

“U saradnji sa Volonterskim servisom održane su dvije radionice, prva je sa temom unapređenja volonterizma, a druga je “Ostavi trag”. To smo odlučili da uradimo dva murala, trudili smo se da uljepšamo školski prostor” rekla je Milana Pejić, predsjednik Savjeta učenika Gimnazije Gradiška.

“Naši učenici imaju mogućnost da učestvuju u raznim aktivnostima, kako da iskažu svoje talente, sposobnosti, znanja, ideje, kako kroz rad redovne nastave I kroz vannastavne aktivnosti” kaže Mara Vujčić,profesor koordinator Savjeta učenika Gimnazije Gradiška.

Realizacija projekta počela je početkom ove školske godine. Projekat je sprovelo ministarstvo porodice omladine i sporta u saradnji sa Volonterskim servisom RS.

„Radi se o edukaciji učenika koji mogu da postanu stalni ili povremeni volonteri. Ja se zahvaljujem svima koji su sve aktivnosti ispoštovali, učenici su se odazvali. Dobili su iznos od 500 KM“ rekla je Snežana Kočić, direktor Gimnazije Gradiška.

„Ministarstvo finansira projekat i volontiranje je sprovedeno kao jedan od glavnih interesa za RS. Drago mi je što se naša škola odazvala projektu i što su se učenici odazvali“ kaže Dajana Karan iz Volonterskog servisa Republike Srpske.

Osim Gimnazije, u ovom projektu učestvovali su učenici Tehničke i Ekonomske škole iz Banja Luke.

Nakon što je završeno takmičenje u odbojci za učenike Gimnazije je organizovano druženje uz muziku i osvježenje.

Info+ kablovski kanal