Vremenska prognoza

ponedeljak, 14 oktobar 2019 13:36

Promjena ljekara bez navođenja razloga do kraja decembra

Dom zdravlja Gradiška i ove, kao i prethodnih godina, omogućava stanovništvu da se u periodu od 1. oktobra do 31. decembra 2019. godine registruju ili preregistruju u tim izabranog doktora porodične medicine, pedijatra ili ginekologa, bez navođenja razloga promjene.

Promjena ljekara bez navođenja razloga do kraja decembra

„Proces preregistracije organizuje Fond zdravstenog osiguranja za sve stanovnike Republike Srpske. Procedura je vrlo jednostavna, popune se formulari kod porodičnog ljekara ovjere se u Fondu i ta peregistracija počinje da važi od prvog prvog naredne godine. Sad nije potrebno navoditi razlog preregistracije mada se može i kasnije ali se treba navesti razlog. Jedina specifičnost kod pedijatra i ginekolga osim kod njih kada se popune i potpiše obrazac onda se kod porodičnog ljekara ovjeri i onda u Fondu. Za preregistraciju ili registraciju potreban je neki lični dokument“ rekla je Vesna Manojlović, glavna sestra Doma zdravlja Gradiška.

On kaže da je ista procedura i za neosigurane pacijente, te je dodala je imaju oko 42 000 registrovanih pacijenata u 26 timova Porodične medicine.

Info+ kablovski kanal