Vremenska prognoza

utorak, 02 septembar 2014 15:13

Priključena struja u kući za porodicu Mirjanić

Besplatnim priključenjem na elektro mrežu  „Elektrodistribucija“ Gradiška uključila se u akciju pomoći za porodicu Mirjanić iz G.Podgradaca i opremanje kuće u koju bi uskoro trebalo da usele.

Priključena struja u kući za porodicu Mirjanić

Rukovodstvo preduzeća  međutim ističe da su se radnici suočili sa više problema na terenu, jer je prema tvrdnjama, stambeni objekat za Mirjaniće izgrađen ispod dalekovoda.

 „Gradnja kuće započeta je ispod dalekovoda što tehnički nije ispravno i sad ulažemo dodatne napore da bi tu situaciju prilagodili. Mislim da je od samog početka gradnje zaobiđena „Elektrodistribucija“ u traženju saglasnosti što je veliki propust Administrativne službe, prije svega nadležnog Odjeljenja“, ističe Zoran Adžić, rukovodilac RJ „Elektrodistribucija“ Gradiška.

U Odjeljenju za za urbanizam, građenje, stambene i komunalne poslove opštine Gradiška ističu da su prilikom gradnje kuće, nadležni i organizatori cijele akcije gledali da ona bude što bliže zdravstvenoj ustanovi kako bi Novak imao svu potrebnu njegu.

Slobodan Vidović, načelnik Odjeljenja za urbanizam, građenje, stambene i komunalne poslove opštine Gradiška, ističe da je prilikom gradnje kuće, kontaktirana i Elektrodistribucija, te dodaje da je i do sada bilo primjera izmještanja bandera po potrebi. Rukovodstvo Elektrodistribucije ističe da će, nakon što radnici sistem dovedu u tehnički ispravno stanje, struja biti priključena, ali uz dodatne napore.  Adžić kaže da je ova situacija znatno povećala troškove priključenja ovog stambenog objekta na elektro mrežu. U redovnim uslovima priključak bi koštao oko 1000, dok u ovim košta od 3 do 4 hiljade konvertibilnih maraka.

Info+ kablovski kanal