Vremenska prognoza

utorak, 16 februar 2021 14:24

Predstavnici RPZ-a u posjeti Gradišci

Predstavnici Republičkog pedagoškog zavoda boravili su u rednvoj posjeti gradiškoj Gimnaziji i tom prilikom razgovarali o sadašnjem i budućem radu ove ustanove.

Predstavnici RPZ-a u posjeti Gradišci

Direktor Predrag Damjanović kaže da su zadovoljni nastavnim procesom, te je takođe istakao da je u ovoj godini planirano da se uradi reforma gimnazija.

„Mi možemo zagovarati srednje stručne škole i zanate, ali RS svoju budućnost ne može samo na tome zasnivati. Moramo imati djecu koja će pohađati gimnazije i elitne fakultete, koja će preuzeti odgovornost za vođenje RS i ova Gimnazija ima sve uslove da primi veliki broj učenika i da dobiju dobro znanje“ kaže Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda.

Damjanović je rekao da je ova škola važi za jednu od najbolje opremljenih u RS, te da je Gimnazija ispratila mnoge uspješne generacije. Uspjeh ne nedostaje ni danas kaže Snežana Kočić što to potvrđuju nagrade profesora I učenika ove škole. Dodaje da su pred učenicima novi izazovi odnosno takmičenja.

“Moram da se pohvalim da smo razgovarali o laboratoriji koju smo dobili od ministarstva, ta oprema bila je neophodna. Imamo dosta nastavničkih pomagala” kaže Snežana Kočić, direktor Gimnazije Gradiška.

Gimnazija ove godne planira da upiše četiri odjeljenja u dva smjera opšti I računarsko informatički smjer. Trenutno ovu ustanovu pohađa 270 učenika.

Info+ kablovski kanal