Vremenska prognoza

petak, 08 februar 2019 13:36

Predstavljeni noviteti preduzeća „Rapić“ iz Gradiške

Preduzeće „Rapić“ iz Gradiške organizovalo je tradicionalno zimsko predavanje i druženje za poljoprivrednike u Kulturnom centru Gradiška. Predstavljena su dostignuća u oblasti agrara i noviteti iz vlastite fabrike stočne hrane „Farmofit“.

Predstavljeni noviteti preduzeća „Rapić“ iz Gradiške

Ovom prilikom posebnu pažnju su posvetili hrani za muzne krave i junadi u tovu.

„Imamo novitete u našim recepturama koji su ostvareni sa visoko obrazovnim institucijama iz inostranstva. Smatramo da smo jedini proizvođač stočne hrane koji nudi pored izuzetno kvalitetne hrane konstantno stručnu uslugu koju smo omogućili svim našim kooperantima. Posebno se ponosimo našim programom za ishranu živine, kao i svinja koja je najviše zastupljena u Gradišci. Na području Unsko-sanskog katona imamo izuzetnu prodaju gotovih smješa za ishranu muznih krava“ rekao je Srđan Savić, prodajni savjetnik FSH „Farmofit“.

Poljoprivrednici kažu da su predavanja za njih korisna, jer uvijek nešto nauče. Đuro Cvijić poljoprivrednik iz Kladara kod Srpca često prisustvuje ovim predavanjima i godinama sarađuje sa preduzećem “Rapić”.

Preduzeće “Rapić” više od dvije decenije uspješno posluje u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Generalni je zastupnik hibrida kukuruza Zemun polje , te vještačkih đubriva “Petrokemija” Kutina. Na ovogodišnjem predavanju predstavljeni su noviteti vještačka đubriva i proizvodne osobine najnovije šeste generacije zemunpoljskih hibrida.

Osim što u ponudi imaju stočnu hranu za svinja, goveda i živinu tu je stručna pomoć koju prilikom obilska poljoprivrednih površina u Gradišci i šire pružaju stručna lica preduzeća „Rapić“.

„Sada nam je problem zbog vegetacije strnih žita, jer je zima bila blaga pa ćemo imati problem sa biljnim bolestima i vektora prenosnika biljnih vaši.Moj savjet je da dobro obrate pažnju na vrijeme tretmana kao i izbor pesticida koji se mogu naći i u našoj apoteci“ rekao Branko Popović, agronom.

Preduzeće „Rapić“ iz Gradiške stalno se širi. Od ove godine zastupljeni su i na području Tuzlanksog kantona te su sa tim pokrili kompletno tržište BiH.

Info+ kablovski kanal