Vremenska prognoza

utorak, 08 septembar 2020 12:39

Predstavljen Bukvar Lijevča i Potkozarja

Povodom 8.septembra Međunarodnog dana pismenosti Zavičajni muzej Gradiška predstavio je Bukvar Lijevča i Potkozarja.

Predstavljen Bukvar Lijevča i Potkozarja

Autor, direktor Zavičajnog muzeja Bojan Vujinović rekao je da je Bukvar prilagođen i namijenjen djeci kao dodatak njihovom obrazovanju uz želju da djeca uče slova kroz igru i znanje.

„Svako slovo ima šest pojmova vezanih upravu za Gradišku,sve je vezano za naše znamenite ličnosti, za spomenike, kulturno istorijsko prirodno naslijeđe. Cilj je da sve ono što mi imamo kod nas prezentujemo djeci, da to uče sa svojim roditeljima, te da to bude naš doprinos njihovoj pismenosti“ rekao je Bojan Vujinović, autor, direktor Zavičajnog muzeja Gradiška.

Među prvima koji su se upoznali sa sadržajem ovog Bukvara bili su mališani gradiškog vrtića i članovi KK „Lider“.

Osim za djecu Bukvar je interesantan i za one nešto starije, jer se može mnogo toga saznati od znamenitih ličnosti do specifičnih pojava na našem terenu, o narodnim nošnjama kažu iz gradiškog Muzeja.

Predstavljanje Bukvara Lijevča i Potkozarja podržali su i predstavnici Gradske uprave.

„Želja nam je da mlada populacija uči o istoriji, slovima, o svom pismu i ivo je jedna prilika da se djeca upoznaju sa svojim pismom i da ga njeguju“ kaže Milenko Pavlović, predsjednik Skupštine grada Gradiška.

Bukvar u prvom izdanju ima 500 primjeraka. Muzej će u narednom periodu promovisati Buvar u prigradskim školama, a zatim će ovu knjigu dobiti svi prvačiči i u drugim školama na području Gradiške.

Info+ kablovski kanal