Vremenska prognoza

petak, 06 mart 2015 15:04

Povodom Dana žena u Gradišci organizovane različite aktivnosti

Povodom obilježavanja 8. marta Međunarodnog dana žena u Gradišci će biti priređene razne aktivnosti.

Povodom Dana žena u Gradišci organizovane različite aktivnosti

Jedna od njih je besplatno učlanjenje za pripadnice ljepšeg pola u Narodnoj biblioteci. “Želimo na taj način da nagradimo sve pripadnice nježnijeg pola, buduće čitateljke. Već od jutros interesovanje je veliko i do sada se učlanilo oko 100 žena” kaže Snježana Miljković, v.d. direktora JU „Narodna biblioteka“ Gradiška.

U nedjelju 8. marta ljubitelji pozorišta moćiće pogledati predstavu „Ženski razgovori“ koju će premijerno izvesti članovi Omladinskog studija Grad pozorišta. Ovaj pozorišni komada koji će biti odigran u 20 časova u Kulturnom centru Gradiška režirao je Admir Mešić.

Obilježavanju 8. marta pridružilo se i Udruženje književnika Republike Srpske, podružnica Gradiška, koje povodm tog praznika organizuje umjetničko veče stihova, muzike i knjiga. Specijalni gost umjetničke večeri je poznata glumica, prvakinja Narodnog pozorišta Republike Srpske, Radenka Ševa. Osim nje u programu će učestvovati književnici: Stevka Kozić Preradović, Ljiljana Vujić Tomljanović, Nebojša Ivaštanin, Rado Dimitrijević, Gojko Vujanović i Željko Galonja. Književnici će čitati stihove posvećene ženskom rodu s ciljem odavanja priznanja ženi, koja je stub porodice. Ovo književno veče pjesnici i umjetnici posvetiće takođe nedavno preminuloj književnici Dušanki Kužet iz Gradiške, koja je bila član Udruženja književnika Republike Srpske i član Udruženja književnika Srbije. Umjetničko veče biće održano 6.marta, u Kulturnom centru Gradiška u 18 časova i 30 minuta.

Info+ kablovski kanal