Vremenska prognoza

sreda, 13 maj 2020 14:02

Povećen broj narušavanja javnog reda i mira

Zbog uvođenja određenih mjera i proglašenja vanrednog stanja ,ali i pojačanim aktivnostima policijskih službenika u aprilu mjesecu došlo je do povećanja narušavanja javnog reda i mira.

Povećen broj narušavanja javnog reda i mira

Ovo je rečeno je na konferenciji za novinare koju je organizovala Policijska uprava Gradiška na kojoj su predstavljeni rezultati rada za mjesec april ove godine.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić kaže da u aprilu mjesecu procenat rasvjetljenost svih krivičnih djela iznosi 100 posto, dok je u toku 2019. godine iznosio 90 posto.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković istakao je da su u mjesecu aprilu evidentirana 152 narušavanja javnog reda i mira, dok je u istom periodu prethodne godine evidentirano 16 narušavanja. Povećan je broj i evidentiranih prekršaja u odnosu 157:22.

U toku aprila evidentirano je  17 saobraćajnih nezgoda što je manje za 69 posto u odnosu na isti period prošle godine kada je bilo 55 nezgoda.

Iz Policijske uprave Gradiška kažu da radarski sistemi  nastavljaju sa radom i u narednom periodu, te su apelovali na vozače da poštuju soabraćajne propise i ograničenja brzine kretanja motornih vozila. Takođe su napomenuli da će zbog pojačanog učešća mopeda i motocikla u saobraćaju pojačati kontrolu ove kategorije učesnika u saobraćaju.

Info+ kablovski kanal