Vremenska prognoza

utorak, 16 april 2019 14:19

Potpisani ugovori za infrastrukturno opremanje Agro-zone u Novoj Topoli

U prostorijama Gradske uprave Gradiška potpisana su dva ugovora koja se odnose na infrastrukturno opremanje Agroindustrijske zone u Novoj Topoli.

Potpisani ugovori za infrastrukturno opremanje Agro-zone u Novoj Topoli

Ugovor za izvođenje radova na oborinskoj kanalizaciji potpisali su predstavnici UNDP-a i izvođača radova “Hidro-kop” iz Banjaluke, a ugovor o izvođenju radova na objektima infrastrukture u Agroindustrijskoj zoni potpisali su predstavnici Gradske uprave i banjalučkog “Hidro-kopa”.

“UNDP je donirao grant 614 000 KM, a 463 000 KM su sredstva Grada Gradiška. S druge strane Grad je potpisao ugovor za dodatno infrastrukturno opremanje  Agro zone u Novoj Topoli, gdje ćemo dograditi kanalizaciju, nove putne pravce i postojeće saobraćajnice asfaltirati. Okvirni ugovor iznosi negdje oko 5,5 miliona KM sa PDV-om, gdje smo planirali u 2019. godini da realizujemo oko 2 650 000 KM, u okviru prve faze”, izjavio je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Iz firme “Hidro-kop” podsjećaju da već tri godine uspješno sarađuju sa Gradom Gradiška, te da su se do sada rokovi poštovali.

“Za jedan posao rok je šest mjeseci, a za drugi je dvije godine. Ovo je lakši projekat u odnosu na one koje smo do sada radili - prepupne stanice, prečistači, i tako dalje. Rokovi će biti na vrijeme ispoštovani i nadamo se najboljem”, rekao je Radislav Babić, direktor “Hidro-kopa” Banjaluka.

Gradonačelnik Adžić je naveo da će se ulaganjem u Agroindustrijsku zonu u Novoj Topoli stvoriti i uslovi za otvaranje novih radnih mjesta, što predstavlja prioritetni cilj Gradske uprave grada Gradiška.

Info+ kablovski kanal