Vremenska prognoza

četvrtak, 08 novembar 2018 14:31

Položeni vijenci povodom krsne slave BORS-a

Boračka organizacija opštine Gradiška obilježila je krsnu slavu - Mitrovdan.

Položeni vijenci povodom krsne slave BORS-a

Na centralno spomen obilježje u Gradskom parku položeni su vijenci i zapaljene svijeće za borce koji su izgubili život u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
„Kroz istoriju i vijekove srpski vojnik je slavu slavio i kada je ratovao  i kada nije imao.U ovim vremenima imamo mnogo više, imamo RS i slavimo ovu slavu u miru te se nadamo da će to tako biti i u budućnosti“ rekao na obilježavanju krsne slave u Gradišci Duškom Miletić, predsjednik Predsjedništva BORS-a .On kaže da se nakon proslave vraćaju svkaodnevnim aktivnostima, onome zbog čega postoji Boračka organizacija, a to je status boračke populacije.
„Mi se i proteklom mandatu nismo izborili za status organizacije u RS onaj koji nam je pripadao niti smo upotrebjeli sve ono što smo mogli da dokažemo vlastima RS da smo taj status zaslužili na osnovu Zakona o udruženjima i fondacijama“ dodao je Miletić.
Opština Gradiška u skladu sa mogućnostima pomaže borcima da se njihov status poboljša, ali i da se obilježe ovi značajni datumi.
„Lokalna uprava želi da čuva uspomenu na ljude koji su dali živote za Republiku Srpsku, koju treba čuvati i razvijati. Naša obaveza je da se prisjetimo poginulih boraca, da vodimo računa o njihovim porodicama i ratnim vojnim invalidima koji su dali” rekao Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.
Vijence su na centralno spomen obilježje položile delegacije Boračke organizacije u Gradišci, opštine Gradiška, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, te predstavnici Gradiške brigade, 19. Srbobranske brigade i gradiškog SUBNOR-a.

Info+ kablovski kanal