Vremenska prognoza

utorak, 17 april 2018 08:52

Podrška projektu “Svi smo mi dio vas”

Ministarstvo prosvjete i kulture RS podržaće Prvo međunarodno druženje djece sa posebnim potrebama sa prostora bivše Jugoslavije„Svi smo mi dio vas“ koje će se u Gradišci održati krajem maja.

Podrška projektu “Svi smo mi dio vas”

Ovo je rekao ministar Dane Malešević  u razgovoru sa direktorima gradiških osnovnih škola, Željkom Blagojevićem direktorom Kulturnog centra i Dragoslavom Šinikom predsjednikom Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška.
„Ja se nadam da će ta djeca koja će doći otići zadovoljni iz Gradiške. Ovo je za svaku pohvalu, što je Udruženje došlo na ideju da druženje bude upravo ovdje. Pozivam građane da pozovu broj 1416 i da pomognu ovo druženje, jer će troškovi biti veliki“ rekao je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture u Vladi RS.
 „Sastali smo se sa direktorima osnovnih škola gdje smo dogovorili da se učenici predstave priredbama. Zatim da podrže kampanju 1416“ kaže Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.
„Nama zvanično 26. i 27. maja u naš grad dolazi 1700 djece sa posebnim potrebama sa prostora bivše Jugoslavije“ rekao je Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška.
Ovom prilikom direktor Kulturnog centra Željko Blagojević ministra Maleševića upoznao je sa prošlogodišnjim radom ove ustanove. Rekao je da u 2017.  bilo 198 programskih ponuda, te da je ustanovu posjetilo oko 60 hiljada posjetilaca.
Mninistar Malešević pohvalio je rad Kulturnog centra Gradiška i rekao da u programskoj ponudi, koja je i ove godine raznovrsna, svako može pronaći nešto za sebe.

 

 

Info+ kablovski kanal