Vremenska prognoza

ponedeljak, 15 februar 2021 15:34

Počelo vakcinisanje zdravstvenih radnika u Gradišci

Ruskom vakcinom protiv virusa korona "Sputnjik V" vakcinisani su zdravstveni radnici koji rade u kovid-odjeljenjima gradiške Bolnice.

Počelo vakcinisanje zdravstvenih radnika u Gradišci

Prvu vakcinu primio je direktor Bolnice Gradiška doktor Rajko Dodik.

„Kao ljekar i kao građanin apsolutno sam ubjeđen u efikasnost ove vakcine koju smo dobili. Ja i još 15 kolega smo vakcinisani. Time je zavšen prvi krug. Trenutno imamo 46 pacijenata na svim odjelima kovid i izolaciji svi su sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Imamo sedam pacijenata koji su vitalno ugroženi i sedam ih je na respiratoru“ kaže Rajko Dodik, direktor Bolnice Gradiška.

Među prvim vakcinisanim je i načelnik Kovid odjeljenja Bolnice Gradiša doktorica Branka Milošević koja smatra da su vakcine jedno od najvećih dostignuća u medici i samo nas one mogu spasiti.

Početku vakcinacije u Bolnici Gradiška prisustvovao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.On je time podržao vakcinaciju zdravstvenih radnika koji vrijedno rade sa pacijentima koji su oboljeli od kovida. On je ovom prilikom obišao i radove na rekonstrukciji Bolnice koji se satoje iz tri faze.

“Prvu fazu koja se raelizovala putem ministarstva koja je podrazumijevala doznačavnje od 450 000 KM od strane Vlade za projekta ojačavnje temelja I konstrukciju vezanu za sam objekat koji se nalazi u Bolnici. Druga je faza energetske efikasnosti i treća je opremanje. Važno je takođe da se Bolnica nalazi u pilot aktivnostima po pitanju rada Integrisanog informacionog zdravstvenog sistema” rekao je Alen Šeranić, minister zdravlja I socijalne zaštite RS

Šeranić je istakao da će sve bolnice u RS  biti uključene u proces vakcinacije zdravstvenih radnika u kovid odjeljenjima, sa prvih 2000 doza pristiglih vakcina iz Rusije.Dodao je da će masovna vakcinacija biti organizovana kroz domove zdravlja što se zavisiti od dinamike pristizanja vakcina.Obećanje je da će do kraja mjeseca stići još 100 hijada doza ruske vakcine „Sputnjik V“, kako bi se ostvario kontinuitet u vakcinaciji.

Info+ kablovski kanal