Vremenska prognoza

sreda, 13 maj 2020 14:00

Počela sa radom JPU „Lepa Radić“

Javna predškolska ustanova „Lepa Radić“ u Gradišci, nakon skoro dva mjeseca pauze, otvorila je svoja vrata.

Počela sa radom JPU „Lepa Radić“

Prvog dana od 104 prijavljena djeteta, u sva tri objekta ovog vrtića, došla su 42 mališana.

„Svaki roditelj koji je prijavio dijete trebao je da potpiše izjavu u kojoj piše da su zaposleni da nisu zaraženi, da nisu bili u kontaktu sa zaraženom osobom, da ne boluju od hroničnih bolesti ni roditelji ni dijete. Takođe roditelj je dužan da u izjavi napiše ime dvije osobe koje će dolaziti po djecu“ rekla je Suzana Ivaštanin, direktor JPU „Lepa Radić“ Gradiška.

Iz ove javne ustanove kažu da su izvršili dezinfekciju prostorija i da se pridržavaju uputstava Instituta za javno zdravstvo u kojima je navedeno kako treba da se ponašaju djeca, roditelji i zaposleni.

„Što se tiče ulaska u ustanovu mogu ulaziti samo zaposleni koji su raspoređeni za rad.Roditelj na vratima zvoni i treba imati masku, kao i vaspitači“ kaže Suzana Ivaštanin, direktor JPU „Lepa Radić“ Gradiška.

Cijela ova situacija može se odraziti i na djecu, a kako bi im se pomoglo da se najalakše prilagode novim životnim navikama psiholog gradiškog vrtića Marko Kotur smatra da sa mališanima treba iskreno razgovarati.

„Djeca znaju i vide da se nešto dešava.Sigurno da djeca imaju informacije i ako budete iskreni sa njima oni će to bolje razumijeti“ dodao je Marko Kotur, psiholog JPU „Lepa Radić“ Gradiška.

Direktor gradiškog vrtića, Suzana Ivaštanin, kaže da u grupi može najviše biti do desetoro djece. Trenutno se radi u 9 grupa, a inače Predškolska ustanova „Lepa Radić“ ima 19 grupa. Radno vrijeme vrtića je uobičajeno svakim radnim danom od 6:30 do 18 časova.

Info+ kablovski kanal