Vremenska prognoza

četvrtak, 04 septembar 2014 14:34

Počela nova radna godina u srbačkim i gradiškim vrtićima

U PU “Lepa Radić” u Gradišci nova radna godina počela je na vrijeme. U sva tri objekta trebalo bi biti smješteno do 280 mališana.

Počela nova radna godina u srbačkim i gradiškim vrtićima

“U gradskim vrtićima kapacitet je gotovo popunjen, dok u Novoj Topoli ima još slobodnih mjesta i ne vjerujem da će sve biti popunjeno“ kaže Mile Šeatović, v.d. direktora PU „Lepa Radić“ Gradiška.

Susretu sa starim i novim drugarima obradovali su se mališani, te svim zabavnim i edukativnim sadržajima kojim je svaki dan ispunjen u vrtiću.

I ova radna godina djeci će biti zanimljiva, jer će sa njima vaspitačice pripremati nove sadržaje za razne priredbe. „Imaćemo mnoge aktivnosti, jesenju svečanost, obilježićemo Nedjelju djeteta, kao i priredbe za Svetog Nikolu i Novu godinu“ rekla je vaspitačica Marija Babić.

Tokom ljetne pauze koja je trajala tri sedmice sanirani su objekti, te su uređeni i vanjski tereni.

I u srbačkom vrtiću „Naša radost“ tokom ljetne pauze radilo se na uređenju prostorija, te je u planu i renoviranje dvorišta. Radna godina i u ovoj ustanovi počela je na vrijeme. „Upisano je 116 djece, formirali smo još jednu grupu zbog povećanog broja mališana. Nemamo praznih mjesta, grupe su nam popunjene i trenutno imamo par djece na čekanju“ rekla je Zorica Balaban, direktor JU Dječiji vrtić „Naša radost“ Srbac.

U srbačkom vrtiću mališani će sa vaspitačicama u ovoj radnoj godini pripremati razne pripredbe. Uskoro će srednja i starija grupa učestvovati na humanitarnom koncertu koji se organizuje za djecu sa područja srbačke opštine koja su oboljela od leukemije.

Info+ kablovski kanal