Vremenska prognoza

utorak, 23 jul 2019 14:39

Počela izgradnja kuće za višečlanu porodicu Jokić u Petrovom Selu

U planu stambeno zbrinjavanje većeg broja boračkih porodica

Počela izgradnja kuće za višečlanu porodicu Jokić u Petrovom Selu

Gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna... Mnogima je ova izreka poznata, ali je teško primjenjiva u slučaju porodice Jokić u Petrovom Selu. Mada sloge ne fali, u svega dvadesetak kvadrata vrlo neuslovno živi osmočlana porodica, među njima i četvoro male djece. Peto je na putu.

Boračka organizacija Gradiške i Fondacija „Solidarnost“, uz podršku Gradske uprave, inicirala je izgradnju kuće za porodicu Nenada Jokića, borca prve kategorije.

Najstariji član Nenad Jokić ne krije radost, ali i suze. Najteže mu pada činjenica da četvoro unučadi nemaju uslove za odrastanje poput većine djece. „Teško je“, potvrđuje Nenad. Zahvaljuje na pruženoj ruci pomoći i solidarnosti mještana koji su pritekli u pomoć na izgradnji kuće.

U trošnoj maloj kući nema vode, kupatila, gotovo ničega što prosječno domaćinstvo treba imati.

Mlađi Jokići svjesni su teškoća u kojima žive. Mladen i Jovana, koji će uskoro dobiti i peto dijete, novoj kući ajviše se raduju zbog djece.

Do zime bi, takav je plan, trebalo da bude useljiva visoka prizemnica sa prostranim dnevnim boravkom, kupatilom i sobama u potkrovlju za svako dijete.

Boračka organizacija će nastaviti slične aktivnosti i u drugim dijelovima Gradiške, jer činjenica je da, osim Jokića, još ima boračkih porodica koje nemaju adekvatne uslove za život. Predsjednik gradiške Boračke organizacije i rukovodilac Fondacije Solidarnost apeluje na sve koji mogu pomoći da pomognu, kako bi što veći broj porodica bio stambeno zbrinut.

Info+ kablovski kanal