Vremenska prognoza

ponedeljak, 26 maj 2014 14:32

Počela izgradnja kuće za porodicu Mirjanić

Porodica Mirjanić će zahvaljujući ljudima dobre volje za mjesec dana dobiti vlastiti krov nad glavom.

Počela izgradnja kuće za porodicu Mirjanić

Na placu koji se nalazi blizu ambulante u Gornjim Podgradcima ovih dana počeli su radovi na izgradnji kuće. „Što se tiče radova vremenske prilike nisu nam dozvoljavale da radimo. Međutim evo sad smo počeli raditi, temelj će biti završen danas.Montažna kuća je skrojena u radionici prije dvadeset dana, tako da mi iduće sedmice planiramo dizanje zidova, pokrivanje. Sve ćemo završiti za tridesetak radnih dana“ kaže Zlatko Trožić, vlasnik firme Terra-Kop Banja Luka, koja je izvođač radova.

Životna sudbina četrnaestogodišnje Jelene mnoge ljude velikog srca nije ostavila ravnodušnim. Jedan od njih je dr Slavko Dunjić koji je od samog početka uz ovu porodicu. Do sada je organizovao nekoliko akcija u cilju prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju kuće, te je angažovao i mnogo svojih prijatelja. „To su uglavnom građani Gradiške, svi se interesuju. Mi imamo odbor za izgradnju, redovno zasjedamo i analiziramo šta smo uradili,ali finale su blizu. Na opšte zadovoljstvo svih nas imaćemo tu malu kućicu“ kaže dr Dunjić.On je zadovoljan sa svim što je do sada urađeno.Kaže da je odlučio da ovoj porodici život učini ljepšim iz nekoliko razloga. „Posebno me motiviše što su novinari otkrili ovu priču. Mene jednostavno čini srećnim, jer znam da ćemo uskoro imati jednu porodicu potpuno zbrinutu“ dodao je dr Dunjić.

Osim sto se angažovao oko prikupljanja novca za izgradnju kuće dr Dunjić je rekao da će se brinuti o Jeleninom školovanju,ali i o zdravlju njenog oca Novaka.Sudeći po svemu dolaze bolje dani za porodicu Mirjanić i priča o njihovom teškom životu imaće izgleda srećan kraj.  

Info+ kablovski kanal