Vremenska prognoza

četvrtak, 25 septembar 2014 15:07

Počela gradnja Centralnog spomen-obilježja

Gotovo dvije decenije nakon završetka  odbrambeno-otadžbinskog rata, u Gradišci je počela izgradnja Centralnog spomen-obilježja poginulim borcima.

Počela gradnja Centralnog spomen-obilježja

Vujadin Miljić, načelnik Odjeljenja za boračko-invlidsku zaštitu, kaže da je gradnja počela na zadovoljstvo cijele boračk epopulacije i porodica poginulih boraca, te da bi spomen-obilježje trebalo bii izgrađeno do kraja oktobra.

Zoran Lazić, predsjednik Boračke organizacije Gradiška, istakao je da će Centralno spomen-obilježje predstavljati mjesto na kome će se odati pomen stradalima, koji su dali živote za slobodu naroda.

Osim Centralnog spomen-obilježja, počela je i izgradnja Gradskog trga, kao i sanacija ulice Miroslava Antića u Žeravici.  Lokacije na kojima su u toku radovi, uključujući i spomen obilježje, obišao je prvi Gradiške opštine.

„Gradnjom Gradskog trga dobićemo mjesto za različite manifestacije, a sanacija puta olakšaće saobraćaj mještana Žeravice do grada“, istakao je Latinović i  ovom prilikom naveo i druge infrastrukturne radove koji su planirani za naredni peiod. Ukupna vrijednost dosadašnjih radova na spomenute tri lokacije, dodao je Latinović,  iznosi oko 370 hiljada KM.

Info+ kablovski kanal