Vremenska prognoza

četvrtak, 26 mart 2020 13:16

Paketi pomoći za socijalno ugrožene u Gradišci

Oko 300 prehrambenih i higijenskih paketa pomoćI biće podijeljeno licima u stanju socijalne potrebe sa područja Gradiške.

Paketi pomoći za socijalno ugrožene u Gradišci

Paketi su obezbijeđeni zahvaljujući Gadskoj upravi Gradiška, a podijeliće ih volonteri Gradske organizacije Crvenog krsta koji su ovih dana veoma aktivni.

Zbog aktuelne situacije i pojave korona virusa, te nakon sagledavnja situacije na čitavom prostoru Gradiške, Gradska uprava je donijela odluku da u saradnji sa Centrom za socijalni rad,  Udruženjem penzionera i savjetima mjesnih zajednica na ovaj način pomogne stanovnicima koji imaju preko 65 godina, a nemaju bližih srodnika, te se nalaze u stanju socijalne potrebe.

„Iz svog budžeta smo izdvojili sredstva da bi smo pomogli, jer je tim licima onemogućeno kretanje. Vrijednost paketa je oko 40 KM. Nadam se da ćemo u naredna dva dana doći do svakog od planiranih 302 korisnika“ rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

U Gradskoj organizaciji Crvenog krsta kažu da će ova pomoći sigurno značiti građanima. Ističu da su im potrebna i zaštitna sredstva.

“Ja sam dobio oko 500 maski, inače potreba je stalna” smatra Borko Dević, sekretar GO Crvenog krsta Gradiška.

Iz Gradske uprava kažu da će i dalje  pomagati ljudim koji se nalaze u stanju socijalne potrebe te će im nastojati obezbijediti i zaštitna sredstva. Podsjetili su da lica starija od 65 godina za pomoć u nabavci osnovnih životnih potrepština mogu pozvati broj 121 ili 051/814-753 do 17 časova.  U ove aktivnosti uključeno je oko 60 volontera u 18 mjesnih zajednica.

Info+ kablovski kanal