Vremenska prognoza

utorak, 19 maj 2020 13:42

Ove godine bez maturske večeri

Generacija koja ove godine završava srednju školu ostaće uskraćena za jedan od najlepših događaja u životu svakog srednjoškolca, a to je proslava maturske večeri.

Ove godine bez maturske večeri

Kriza izazvana virusom korona dovela je u pitanje organizovanje ovih proslava, pa će ove godine izostati briga djece o haljinama, svečanim odjelima, cipelama, frizurama. Zbog te činjenice žaljenje su izrazili gradiški Gimnazijalci koji ove godine završavaju srednjoškolsko obrazovanje.Kažu da im je žao što nisu uspjeli da prikažu pripremljene plesne tačke za maturu,ali da su svjesni stanja, te su se prilagodili tome da proslave neće biti. Nadaju se da će uspjeti bar nešto organizovati.

Snežana Kočić direktor Gimnazije Gradiška kaže da ove godine ispraća 80 maturanata i da joj je žao što će ovoj generaciji biti onemogućena svečana proslava mature.

“U ovoj generaciji biće 25 odlikaša. Među njima 17 će biti koji su prošli odličnim uspjehom sve četiri godine, 8 je vukovaca. Izabraćemo učenika generacije I sve to trebalo je da se pokaže, međutim moramo da se prilagodimo ovoj situaciji” smatra Snežana Kočić, direktor Gimnazije Gradiška.

“Učenička postignuća ćemo nastojati da pokažemo u periodu koji je pred nama, jer školska godina traje do 31. avgusta” rekla je Snežana Kočić. Ona je podsjetila da se đaci ove školske godine neće vraćati u klupe, te da su dobro prilagodili onlajn nastavi što su nam potvrdili I učenici.

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak da zbog epidemije virusa korona bude zabranjeno organizovanje maturskih večeri I za učenike završnih razreda osnovne škole. Nastava za osnovce završava se 12. juna, dok će učenici devetog razreda nastavu okončati 29. maja. Maturanti srednjih škola školsku godinu će završiti 20. maja, a ostali srednjoškolci 17. juna.

Info+ kablovski kanal