Vremenska prognoza

subota, 08 novembar 2014 13:59

Organizovano druženje Mješovitog artiljerijskog diviziona u Lamincima

Povodom krsne slave Boračke organizacije-Mitrovdana, na jezeru u Lamincima okupili su se pripadnici Mješovitog artiljerijskog diviziona, formacije koja je učestvovala na brojnim ratištima.

Organizovano druženje Mješovitog artiljerijskog diviziona u Lamincima

Riječ je o tradicionalnom druženju koje pripadnici diviziona organizuju godinama. „Prvi put smo se okupili i obilježili slavu još za vrijeme rata 1992. godine. Posljednjih godina uvijek na druženje dođe oko 100 ljudi. Uglavnom napravimo svečani ručak i obilježimo na prigodan način ovaj dan koji nama mnogo znači“ kaže borac pripadnik MAD-a Stojan Jerković.

Kroz ovu jedinicu prošlo je više od 500 vojnika. Divizion je, prisjećaju se borci, imao sve atribute modernog artiljerijskog diviziona, nije izgubio ni jednu bitku i časno je pronio slavu svojih boraca. Učestvovao je u brojnim značajnim akcijama i ratištima, a najteže im je, kako kaže jedan od boraca Milenko Drinić, bilo na Igmanu.

U toku ratnih dešavanja poginula su tri borca mješovitog artiljerijskog diviziona, a nekoliko ih je umrlo prirodnom smrću.Na obilježavanju krsne slave i druženju u Lamincima prisustvovale su porodice poginulih i umrlih boraca u toku rata.

Pripadnici Mješovitog artiljerijskog diviziona nadaju se da će se i narednih godina ,dok god ih zdravlje bude služilo, ovako okupljati i obilježavati svoju krsnu slavu -Mitrovdan.

Info+ kablovski kanal