Vremenska prognoza

sreda, 12 februar 2014 13:29

Organizovano druženje čitaoca treće životne dobi

U Narodnoj biblioteci u Gradišci upriličeno je druženje sa čitaocima treće životne dobi. U ugodnom ambijentu razgovaralo se o djelima, te je priređen i prigodan program.

Organizovano druženje čitaoca treće životne dobi

“Cilj je prevenstveno druženje, ali smo im ovom prilikom čitali odlomke iz knjige “Bonton o starenju”. Takođe smo imali anketu za čitaoce,  gdje su prisutni mogli da se izjasne o radu biblioteke, da iskažu kritike i pohvale” kaže  Snježana Miljković, v.d. direktora JU „Narodna biblioteka“.

Ljubav prema knjizi ovim čitaocima javila se još u djetinjstvu. Međutim kako sad nemaju mnogo obaveza čitanju su posvetili više vreme i u potrazi za novim naslovima redovno posjećuju ovu ustanovu.

U Nardnoj biblioteci trenutno ima oko 60 članova treće životne dobi. Uglavnom uzimaju različitu literaturu i godinama posjećuju ovu ustanovu. “Ja mogu reći da su redovni čitaoci i nisu toliko zahtjevni, iako nekad iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da dođu. Mislim da su zadovoljni sa izborom knjiga, osim što zbog ekonomske situacije nemamo dovoljan broj knjiga, pa traženi naslov moraju čekati” kaže  Ankica Mićić, viši knjižničar u Pozajmnom odjeljenju.

Ukoliko bude zainteresovanih Narodna biblioteka će ovim čitaocima omogućiti besplatnu obuku za rad na računaru. Najavljeno je da će se u ovoj ustanovi i u narednom periodu organizovati razne manifestacije. Jedna od njih je šezdeset godina NIN-ove nagrade koja će se održati 25. februara.

Info+ kablovski kanal