Vremenska prognoza

sreda, 31 decembar 2014 13:42

Organizovan prijem za predstavnike vjerskih zajednica u Gradišci

Povodom novogodišnjih praznika načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović upriličio je tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica.

Organizovan prijem za predstavnike vjerskih zajednica u Gradišci

Ovim je još jedan pokazano da na području opštine i dalje postoji dobra međureligijska saradnja i saradnja sa lokalnom zajednicom. „Mi kao predstavnici vjerskih zajednica tu smo da pomognemo koliko možemo. Islamska vjera nalaže da svako treba da preispita svoje vjerovanje, i kaže da nije pravi vjernik onaj koji ne želi drugome isto što i sebi. Vjernici imaju obavezu prema sebi, porodici ali i prema društvu u kojem žive“ rekao je Zejnil efendija Latifović, Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gradiška.

Areijerejski namjesnik gradiški, Mirko Milisavić, kaže da svi ljudi, bez obzira na nacionalnu i vjerski pripadnost, imaju zadatak da pomognu svojoj lokalnoj zajednici na unapređenju društvenih i ekonomskih prilika.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović ovom prilikom razgovarao je sa predstavnicima vjerskih zajednica o rezultatima koje su imali u ovoj i o planovima za narednu godinu. Latinović se nada da će se dobra saradnja koja postoji sa predstavnicima vjerskih zajednica nastaviti i sljedeće godine. „Opština Gradiška nastojaće i u 2015. godini da pomaže izgradnju i rekonstrukciju vjerskih objekata, poštujući osnovno ljudsko pravo na slobodno ispovjedanje vjere, s ciljem da Gradiška po različitosti bude prepoznata kao perspektivna sredina“ dodao je Latinović.

„Iako zbog vjerskih obaveza nije prisustvovao prijemu i sa predstavnikom katoličke crkve, župnikom Perom Čolićem takođe imamo dobru saradnju“ rekao je Latinović.

Info+ kablovski kanal