Vremenska prognoza

sreda, 25 mart 2015 13:44

Opština Gradiška stipendiraće 239 studenata

Ove školske godine opština Gradiška stipendiraće 239 studenata. Za ovu namjenu iz budžeta opštine biće izdvojeno 300 hiljada KM.

Opština Gradiška stipendiraće 239 studenata

“U ovom trenutku imamo 77 starih stipendista,a nova 162. Oni su aplicirali za stipendiju, bili su na preliminarnoj rang listi, zatim je formirana konačna. U toku je potpisivanje ugovora, a nakon toga će uslijediti isplata stipendija” kaže Duško Ivetić iz Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Gradiška.

Po novoj odluci o stipendiranju na konačnoj rang list odobrenih stipendija za akademsku 2014/15. godinu postoje četiri kategorije stipendista. „Imamo djecu vukovce, posebno nadarene studente sa prosjekom ocjena 8,50 i više, studente koji imaju određen socijalni status i četvrta kategorija su djeca poginulih boraca, ratnih vojnih invalida. Svi oni su morali da ispune i opšte uslove“ rekao je Ivetić. On kaže da je najviše stipendija dodijeljeno po osnovu socijalnog statusa, a nešto manje je bilo iz kategorije djece poginulih boraca. Rekao je da će stipendisti i ove godine mjesečno primati 120 KM.

Stpendije će u narednih deset mjeseci dobijati svi studenti sa područja opštine Gradiška koji su ispunili uslove konkursa.

Info+ kablovski kanal