Vremenska prognoza

sreda, 26 jun 2019 12:45

„Odupri se virtuelnim izazovima“

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa nadležnim ministarstvima i drugim institucijama, i ove godine obilježava 26. jun “Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga”.

„Odupri se virtuelnim izazovima“

Tim povodom pripadnici Policijske uprave Gradiška su građanima u centru grada dijelili informativne letke pod sloganom „Odupri se virtuelnim izazovima“, te su tako podsjetili građane na štetnost opojnih droga po zdravlje pojedinca i bezbjednost zajednice.

„Ovaj materijal u svom sadržaju daje informaciju o tome kakve vrste droge imamo, koje su štetnosti, kako se počinje sa drogom i ono važno za roditelje kako prepoznati da vaše dijete koristi opojnu drogu i šta da se radi kada to otkrijete“ rekao je Željko Puzić, zamjenik načelnika PU Gradiška.

Važnosti prevencije zloupotrebe opojnih droga, te pravovremene edukacije mladih svjesni su i građani Gradiške. Smatraju da je droga, nažalost, prisutna na našem području, posebno kod mladih ljudi.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u prethodnom periodu sproveli niz akcija usmjerenih na otkrivanje i razbijanje kriminalnih grupa koje se bave neovlašćenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

Iz Policijske uprave Gradiška apeluju na sve građane da eventualna saznanja u vezi sa zloupotrebom opojnih droga prijave policijskim službenicima, kako bi zajedničkom saradnjom građana i policije zaštitili živote mladih.

Info+ kablovski kanal