Vremenska prognoza

subota, 13 april 2019 13:59

Održane Državne izložbe pasa svih rasa "CAC BiH" u Dubravama

Dvije Državne izložbe pasa „CAC BiH“ i tri specijalizovane izložbe, u okviru Šampionata BiH u ljepoti pasa svih rasa „Kozara 2019“, održane su na stadionu Fudbalskog kluba „Dubrave“ u Dubravama.

Održane Državne izložbe pasa svih rasa "CAC BiH" u Dubravama

Prijavljeno je 700 pasa iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovačke, Turske, Njemačke, Finske...

„Pas se zove Andra, porijeklom je sa Šar planine i ima 18 mjeseci. Prvakinja je svoje rase. Volim ovu rasu zato što je odana, plemenita, vrlo karakterna. To su psi koji su po prirodi čuvari, vrlo opušteni, zdravi, raskošni“, objasnio je Marko Tadić iz Kozarske Dubice.

„Sibirski haskiji liče dosta na vukove i jako su zanimljivi zbog toga, lijepi su. Teško ih je učiti jer su tvrdoglavi, ali dosta stvari mogu naučiti jer su pametni. Ovaj pas se zove Srećka, stara je tri mjeseca i sedam dana je kod mene“, rekao je Ognjen Popović iz Gradiške.

„Za labradore sam se odlučio jer je to dobra pasmina. Dobri su sa djecom i odraslim osobama, poslušni su i neizmjerno vole ljude. Danas izlažem štene Anabel, staru 5 mjeseci, i mladog mužjaka, Morgana, starog 17 mjeseci“, naveo je Miroslav Šipka iz Gradiške.

Šampionat će biti nastavljen sutra u Kozarskoj Dubici, gdje će biti održana Međunarodna izložba „CACIB Kozarska Dubica 2019“. Ove tri izložbe, otvaraju brojne mogućnosti vlasnicima pasa.

„Njihovi psi mogu postati zvanični šampioni Bosne i Hercegovine u ljepoti i zvanični šampioni Republike Srpske. Sudijski kor je sastavljen od dvije sutkinje iz Kanade, sutkinje iz Bjelorusije, sudija iz Italije, Srbije i Bosne i Hercegovine“, objasnio je Nebojša Švraka, vođa izložbe.

„Gradska uprava je finansijski podržala ovu manifestaciju. U ime gradske uprave, zahvaljujem se našim organizatorima što je danas ovakva međunarodna manifestacija održana u Gradišci, što je i dobra promocija našeg grada“, naveo je Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Organizatori Šampionata BiH u ljepoti pasa svih rasa „Kozara 2019“ su Kinološko udruženje „Gradiška 96“, Kinološko društvo „Dub dog“ i Kangal klub ex YU, uz podršku kinoloških saveza Republike Srpske i BiH.

Info+ kablovski kanal