Vremenska prognoza

utorak, 15 april 2014 08:25

Održana sjednica Skupštine Saveza invalida rada opštine Gradiška

Najčešći problemi invalida rada sa područja opštine Gradiška su zdravstvena zaštita i loš socijalni status, što je i rečeno na sjednici Skupštine Saveza invalida rada.

Održana sjednica Skupštine Saveza invalida rada opštine Gradiška

Jedina primanja i prava koja oni mogu ostvariti su tuđa njega i pomoć, jednokratna pomoć i na osnovu stepena oštećenja. Ovu populaciju muči i nezaposlenost,a Nenad Kurtović jedan je od rijetkih koji radi. “Radim već dugo godina u Metalu, u ovoj firmi obavljaju se teški poslovi tako da nije lako pronaći neko odgovarajuće mjesto za invalida rada” kaže Kurtović.

Na sjednici je razmatran i usvojen plan rada za prošlu, ali i ovu godinu. Takođe je bilo riječi i o finansiranju gradiškog Saveza za čiji rad je ovogodišnjim budžetom planirano 14 000 KM. Kako isplata ne ide po dogovorenom planu zbog loše ekonomske situacije u samoj opštini, Savez nastoji da kroz projekte obezbjedi određena sredstva kaže predsjednik ove gradiške organizacije.

Zeljković se ovom prilikom pohvalio dobrom saradnjom sa mnogim organizacijama, među kojima je Centar za socijalni rad, Crveni krst, Boračka organizacija. “Ove godine posebno se istakao Dom zdravlja. Izašli su u susret ne samo invalidima rada  nego i drugim udruženjima. Uvedena je patronaža što invalidima radi koji nisu u mogućnosti da dođu u ovu ustanovu znači mnogo” rekao je Zeljković. Na  redovnoj godišnjoj Skupštini prisustvovali su predstavnici lokalne uprave, Centra za socijalni rad, opštinske organizacije Crvenog krsta i drugih organizacija.

Info+ kablovski kanal