Vremenska prognoza

subota, 10 maj 2014 13:22

Održan humanitarni koncert „Pomozi drugu“

Kako bi se pomoglo Nebojši i Bojanu Pećancu iz Nove Vesi koji žive u teškim materijalnim uslovima u Domu kulture u Srpcu održan je humanitarni koncert pod nazivom „Pomozi drugu“. Ovaj humani događaj organizovalo je Društvo za očuvanje tradicije „Đurđevak“ iz Kobaša.

Održan humanitarni koncert „Pomozi drugu“

“Ovaj koncert smo organizovali za naša dva člana Nebojšu i Bojana, jer smo saznali u kakvoj se situaciji nalaze. Željeli smo pomoći koliko možemo” kaže Sandra Milić, umjetnički rukovodilac DOT„Đurđevak“ iz Kobaša.

Jedanaestogodišnji Bojan i sedmogodišnji Nebojša žive u teškim uslovima. Odrastaju bez roditelja u trošnom domaćinstvu sa bolesnom bakom i ujakom koji je invalid, a uz to nije ni zaposlen. Nemaju nikakvih primanja osim dječijeg dodatka. Novac im je u svakom slučaju potreban, posebno da bi se završila izgradnja nove kuće, te je sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen za izvođenje daljih radova.

Pored DOT "Đurđevak" učesnici humanitarnog koncerta bili su KUD „Kolovit“ Gradiška, Folklorno društvo „Beli anđeo“ Srbac i društvo “Vreteno” iz Kisača kod Novog Sada.

Osim ovog humanitarnog koncerta Društvo za očuvanje tradicije „Đurđevak“ organizovalo je još jednu akciju kako bi pomogli svojim članovima Nebojši i Bojanu Pećancu. “Imali smo akciju “Jedan slatkiš, jedno dijete” te smo prikupili slatkiše i školski pribor, što smo im večeras i uručili” rekla je Milićeva.

Akciju kojom je zaopčeta izgradnja nove kuće koja je skoro sazidana i pokrivena, sprovodi Centar za socijalni rad i sveštenstvo Srbačke opštine. Pomoć je pružila i Opština Srbac, a u toku je uvođenje struje i nabavka stolarije.

Info+ kablovski kanal