Vremenska prognoza

sreda, 04 mart 2015 14:22

Od sutra obilnije padavine

Juče su građani Gradiške uživali u sunčanom i toplom danu. Danas na ulicama nešto drugačija slika. Svi uglavnom nose kišobrane, zbog kiše koja povremeno pada, a preovladava i oblačno vrijeme.

Od sutra obilnije padavine

Međutim ozbiljnije pogoršanje vremena slijedi sutra kada se očekuju obilnije padavine i nešto niže temperature. „Biće padavina, ali nešto manje na ovom području i najmanje će snijega i susnježice ostati na tlu“ kaže Rajko Popović, magistar fizike sa geofizikom.

Prestanak padavina očekuje u subotu kada će preovladavati oblačno vrijeme sa kraćim sunčanim intervalima. „Subota, nedjelja i prvi dio iduće sedmice sunca će biti dva do tri sata dnveno. Jutra će biti sa sumaglicom i maglom,a kasnije oblačno“ rekao je Popović.

Prema najavama meteorologa najhladnije jutro biće u subotu sa temperaturom koja će se kretati do -3 stepena. Osjećaj hladnoće biće izraženiji zbog vjetra.

Osim meteorloga ovih dana u nebo gledaju i poljoprivredni proizvođači pred kojima je veliki posao. S obzirom da se pripremaju za proljećnu sjetvu ove padavine ratarima neće odgovarati.

Prema procjenama u Odjeljenju za privredu i poljoprivredu opštine Gradiška proljećni usjevi će ove godine biti zasijani na površini od oko 14 hiljada hektara. Najviše će biti zasijano kukuruza, zatim jarog žita do 1100 hektara, uljarica oko 400 hektara, krmnog bilja 600 hektara i povrća od 800 do 1000 hektara.

Info+ kablovski kanal