Vremenska prognoza

petak, 20 mart 2020 12:56

Od ponedjeljka onlajna nastava za srednjoškolce

Za sve srednjoškolce u Republici Srpskoj od ponedjeljka 23. marta počeće onlajna nastava.

Od ponedjeljka onlajna nastava za srednjoškolce

Takvu vrstu nastave organizovaće i škole u Gradišci.

Direktor Tehničke škole Gradiška, Vlado Tomić kaže  da je na sastanku Aktiva direktora  donesena odluka da se teorijska nastava u Tehničkoj školi realizuje putem elektronskog dnevnika.

„Ako bude potrebe to se može organizovati i putem vibera, mada mislim da je elektronski dnevnik najbolji način da se ta nastava organizuje. U obavezi smo da jednom sedmično imamo izvještaje od svih nastavnika kako se nastava odvija i kakvih problema ima. Očekujemo detaljnija uputstva u ponedjeljak za odvijanje nastave“ rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Direktor gradiške Gimnazije, Snežana Kočić istakla je da će se nastava na daljinu odvijati po aktuelnom rasporedu časova koji je važio  u školi prije prekida nastave.

“Profesori imaju zadatak da predaju sve nastavne jedinice koje su pripremili odjeljenskim starješinama koji će putem viber učenicima to proslijediti. Svi će imati u istom momentu tako da kasnije međusobno mogu da razmjenjuju informacije. Sve što im treba dostupni su im mail adrese profesora” rekla je Snežana Kočič, direckor Gimnazije Gradiška.

Republički pedagoški zavod je uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske donio odluku da srednje škole u skladu sa svojim mogućnostima treba da organizuju nastavu putem svojih internet stranica i drugih raspoloživih sredstava komunikacije na daljinu.

Osim za srednjoškolce onlajn nastava od ponedjeljka 23. marta počeće i za učenike Muzičke škole kao i za učenike sa poteškoćama u razvoju.

Info+ kablovski kanal