Vremenska prognoza

utorak, 11 novembar 2014 15:29

Od 800 do 1200 KM za kvadrat stana u Gradišci

Cijene kvadrata stana u Gradišci zavisno od lokacije i gradnje kreću se od 800 do 1200 maraka. U  agenciji za nekretnine kažu da su cijene nešto niže nego prethodnih godina.

Od 800 do 1200 KM za kvadrat stana u Gradišci

“Cijene su nešto manje, ali to uglavnom zavisi od kvaliteta stana. Međutim potražnja je mnogo manja, skoro prepolovljena” rekao je Slobodan Bencuz, vlasnik agencije.

Rijetki kupci su uglavnom mladi bračni parovi kažu u ageniciji, a da je sve manje onih koji se odlučuju za kupovinu stana potvrđeno u jednoj od firmi koja se bavi izgradnjom. “Cijena je svake godine sve manja, jer je kupovna moć manja. Uglavnom vremena nisu dobra” smatra Boško Kasagić, direktor Privrednog društva "Arting invest".

Na internetskim stranicama za oglašavanje nalazi se podatak da dvosoban stan od 60 kvadrata u naselju Senjka košta 59 hiljada maraka, dok za kuću od 160 kvadrata u Kruškiku treba izdvojiti 100 hiljada maraka. Što se tiče ove vrste stambenog objekta situacija je nešto drugačija. Na području opštine Gradiška mnogo je veća ponuda ,a znatno manja potražnja. Građani, kažu u agenicji za nekretnine, radije kupuju stan ili placa.

Mnogi stanovnici u RS svojim platama nisu u mogućnosti da kupe stan, kuću, pa čak ni plac, jer većina ima niska primanja.To se sve loše odražava na rad građevinskih firmi kojima je svaka godina teža i neizvjesnija.

Iako je cijena stanova posljednjih godina niža,ona ipak premašuje platežnu mogućnost prosječnog potrošača. Cijena jednog metra kvadratnog prelazi dvije ili čak i tri prosječne mjesečne plate, zbog čega o kupovini bilo kakvih nekretnina građani i ne pomišljaju.

Info+ kablovski kanal