Vremenska prognoza

petak, 27 mart 2020 11:26

Obustavljen autobuski saobraćaj i zatvorena dva vrtića u Gradišci

Zbog novonastale situacije na zasjedanju Gradskog štaba za vanredne situacije u Gradišci  donijeta je odluka da se obustavlja autobuski saobraćaj na području grada.

Obustavljen autobuski saobraćaj i zatvorena dva vrtića u Gradišci

Zadržane su samo dvije linije, prema Orahovoj i Gornjim Podgradcima, zbog rada određenih privrednih subjekata i prevoza zdravstvenih radnika.Takođe je donijeta odluka da se zatvore dva od tri objekta vrtića Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“.

„Da se objekat vrtića „Pčelice“ u gradu zatvara, da samo objekat na Senjaku bude dežurni za potrebe roditelja koji nisu u mogućnosti da riješe zbrinjavanje djece. Isto tako donijeli smo odluku da otvaramo račun posebnih namjena i devizni i konvertibilnih maraka, za nabavku zaštinih, dezinfekcionih sredstava i opreme za potrebe Doma zdravlja i Bolnice Gradiška“ rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije takođe je donijeta odluka da se pojačaju mjere dezinfekcije javnih ustanova I preduzeća i javnih površina na području grada gdje se okuplja veliki broj ljudi.

“Higijensko epidemiološku službu smo rasteretili ,ali smo uključili Civilnu zaštitu da oni vrše dezinfekciju tih prostora. Nabavljamo danas prskalice u većoj količini, jer želimo da u roku tri dana to ponavljamo” dodao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

KP „Gradska čistoća“ Gradiška je zaduženo da dezinfikuje sve javne površine ne samo na području grada već i većih mjesnih zajednica rekao je Adžić. On kaže da su uputili dopis Republičkom štabu za vanredne situacije da nam je neophodna dodatna količina hlora da bi mogli provoditi sve potrebne radnje.

Info+ kablovski kanal