Vremenska prognoza

utorak, 17 novembar 2020 12:59

Obavljena dezinfekcija gradskih osnovnih škola u Gradišci

U gradskim osnovnim školama u  Gradišci koje su korištene kao biračka mjesta za lokalne izbore obavljena je dezinfekcija objekata kako bi sve bilo spremno za povratak đaka u školske klupe.

Obavljena dezinfekcija gradskih osnovnih škola u Gradišci

Prema riječima Nade Gustovarac, predsjednika Aktiva direktora osnovnih škola Gradiška, za dezinfekciju je bila zadužena Republička uprava civilne zaštite.

„Nakon dezinfekcije 24 sata nije preporučeno da se ulazi u objekte, ali nakon toga tehničko osobolje će doći. Učenici i nastavnici izvode on line nastavu. Ja očekujem sutra da dođu ljudi koji su neophodni da se uradi priprema za sljedeću sedmicu“ rekla je Nada Gustovarac, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Gradiška.

Ova školska godina specifična je po mnogo čemu ,a na prvom mjestu nastavnicima i roditeljima je zdravlje djece. Znanje neće izostati I uz sve komplikacije i poteškoće da se održi kvalitet nastavnog procesa bilo na daljinu ili u izmjenjenim uslovima u školi.

Gustovarac ističe da u proteklom periodu nisu imali veliki broj nastavnika I učenika koji su bili u izolaciji, te su OŠ “Danilo Borković” na virus korona bila pozitiva 3 učenika i 2 nastavnika

Po sadašnjim informacijama I situaciji nastava u školama bi trebala početi u ponedjeljak 23. novembra uz sva do sada usvojene obaveze I pravila.Učenici i nastavnici  trebaju nositi masku, održavati higijenu I distancu.

Info+ kablovski kanal